Pop Art Trendini Nasıl Kullanmalıyız?

Pop Art Trendini Nasıl Kullanmalıyız?

Pop Art Trendi

Sokak modasında bu aralar sık sık gördüğümüz çok eğlenceli bir trend var: Pop art trendi. Pop Sanat yani popüler sanat anlamına gelen bu moda akımı farklı sloganları içeren rengarenk parçalarla kendini gösteriyor. Kıyafetlere yansıyan bu sanat ruhu aslında 1950’li yılların pop art hareketinden doğuyor.

İlk önce İngiltere’de başlayan bu sanat hareketi daha sonra Amerika Birleşik Devletlerine de yayılmış. Klasik sanat tarihi içeren çalışmaların tersine zıt bir konseptten günün popüler kültüründen ortaya çıkan bir hareket haline gelmiştir.

Demateryalizm ve dekonstrüksiyonizm gibi sanat parçasının konseptten uzaklaşısı ve sanattan farklı bir kültür içermesi fikirlerinden enerjisini almıştır.

Pop Art Trendi

Sanatçının kreasyonundan uzaklaşan günlük hayatta normal sanat anlayışının ruhunu içermeyen sıradan parçalara ekspresionist (fikir beyan etme) gücünü de vermiştir. Aslında sanat atmosferini etkileyen faktörlerden birisi de bu zamanlarda ortaya çıkan reklamcılık ve pazarlama akımı.

Reklamcıların çizdikleri ve yayınladıkları renkli baskılarda alışılmıştan farklı bir sanat algısı ortaya çıkarıyor. Tabii ki sanat tarihinden bu terminolojiye bakınca aslında çok kompleks gibi gelen bu trend, yüzeysel incelemede renkli, cıvıl cıvıl ve karikatüristik bir ruha sahip. Bu sebepten dolayı “pop” kelimesi ile ifade ediliyor.

Pop Art Trendi

Pop kültür, popüler kültürün modern zamanda günlük hayatta farklı faktörlerden etkilenerek ortaya çıkan akımlardan oluşuyor. Örneğin pop müzik ve Türk sanat müziğinin arasındaki fark gibi. Pop kültürün bir parçası olan sanatların, müziklerin ve kıyafetlerin ömrü kısa süreli oluyor. Klasikler ise zamansız adı üzerinde her zaman hayatta kalabiliyor.

Pop Art trendinin bu ara yine ortaya çıkmasının bir kaç tane sebebi olduğu düşünülebilir. Öncelikle, moda haftalarında bir çok koleksiyonda yer alması sebep gösterilebilir. İkinci olarak ise sokak modasının gücü. Sokak modasında hemen hemen farklı ülkelerin kozmopolitan şehirlerinde görülmesi. Üçüncü bir faktör olarak dijital kültürümüzün kıyafetlerimizdeki etkisi düşünülebilir.

Pop Art Trendi

Günlük hayatımızda #hashtag kullanımımızdan, kelimelerimizi ve düşüncelerimizi 140 karaktere sığdırıp, uzun cümleler kurmak yerine dijital yaşamın hızına alışmamızla ilgili. Bu kıyafetlerin bir çoğunda sadece bir kaç kelime görünüyor.

Yani hem ekspresiönişt insanlar olarak fikirlerimizi beyan etmek istiyoruz (Kıyafetlerimiz konuşsun, bir hikaye anlatsın istiyoruz) hem de bütün anlamların tek bir kelimeye yüklenmesini istiyoruz. Örneğin İngilizceden gelen “wow” yani “vav” kelimesinin son yıllarda hem günlük konuşmalarımızda hem de sokak kıyafetlerinde yer alması dikkat çekiyor.

Pop Art Trendi

Şimdi size pop art trendini anlattık ama acaba bu trendi nasıl uygulayabiliyoruz onu konuşalım.

Pop art trendi yaş sınırlı olmasa da özünde ruhu genç bir trend. Profesyonel alanda çalışan kadınlar ve olgun kadınların kolayca hayat tarzlarına uygulayacağı bir trend değil. Ama ufak tefek esprileri seven, toplumda yer alan kıyafet kalıplarının dışına çıkacak cesur kadınların aksesuarlarla uygulayabileceği bir trend.

Pop Art Giyim Tarzı Nedir

Genç hanımlar zaten istedikleri gibi bu trendi kullanabilirler. Yalnız bir dakika, istedikleri gibi derken, baştan aşağıya kullanılmasını kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Trend uygulamalarının en önemli püf noktası tek bir trendi tek bir üründe kullanmak.

Daha önceki yazılarımızda da özetlediğimiz gibi, kıyafetlerimiz söz sahibi olsun istiyor olabiliriz ama kıyafetlerimiz yüksek sesle bağırmasın!

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir