Kına Gecelerinde Osmanlı Esintileri

Kına Gecelerinde Osmanlı Esintileri

Düğüne doğru geri sayımın başladığı en kritik zamandır kına geceleri…

Gelin adayları, bu özel günde şimdiye dek kabarık etekli abiye giysileri tercih ediyorlardı. Kaftanlar bu saltanata son vermek üzere. ‘Falanca sultana benzemek istiyorum.’ diyen gelin adayları tasarımcıların kapısını çalıyor. Son yıllarda artan, genç kızların kına gecelerinde duvak takma adeti tarihe karışmak üzere.

Altın işlemeli, pullu ya da kürklü en güzel kaftan geline giydirilirken, arkadaşlarına biraz daha sade modeller sunuluyor. Yine de hepsi saraydan fırlamış gibi. Kocaman yırtmaçlı manşetler, sultan başı, altın kemer ve çarıklar… Genel olarak kaftan içine elbise ya da bluz-şalvar ikilisi tercih ediliyor. Damat adayları da unutulmamış. Onlar için işlemeli cepken ve kaftan alternatifleri mevcut. Tercih edilen renkler bordo, kırmızı, yeşil ve lacivert gibi ağır tonlar.

Tüm detayların bu atmosfere uyum sağlaması gerekiyor. Bu yüzden Osmanlı gelin hamamı adetinden esinlenerek masalara peştamal, kese ve sabun üçlüsünden oluşan hediyeler bırakılıyor. Kapıda konukları cariye kıyafetleri giymiş görevliler karşılıyor. Lokum, gül suyu ve şerbet ikramlar arasında. Müzik grupları da modaya uymuş. Osmanlı kıyafetleri giyen gruplar, Türk musikisinin güzide eserlerini seslendiriyor.

Kaynak: Zaman

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir