Kabızlığı Öneleyici 9 Doğal Çözüm

Kabızlığı Öneleyici 9 Doğal Çözüm

Doğal Yollarla Kabızlık Tedavisi

  • Yetersiz posa alımı
  • Az su tüketimi
  • Hareketsiz yaşam
  • Kansızlık
  • Troid problemi
  • Stres

Bu ve bunun gibi pek çok etmenin rol oynadığı ciddiye alınması gereken bir sağlık sorunudur kabızlık. Kalın bağırsağın sağlıklı bir şekilde işlevini sürdürebilmesi için günde 1 kez ile haftada en az 3 kez dışkılamanın gerçekleşmesi gerekmektedir.

Kabızlıkla başa çıkmak için yaşam tarzı değişiklikleri büyük ölçüde yararlı olacaktır. Ancak buna rağmen belirtilen sürecin üstüne çıkan ve sürekli tekrarlayan durumlarda mutlaka medikal destek alınması gerekliliği unutulmamalıdır.

Kabızlıkta Su İçimi

Güne 1 bardak su ve 2 hurma ile başlayın!

Eğer şeker probleminiz yoksa lif açısından oldukça zengin bir meyve olan hurma ile güne başlamak son derece etkili olmaktadır.

Sık aralıklarla beslenin!

Düzenli yemek bağırsak hareketlerinin düzenli çalışmasına yardımcı olmaktadır.

Günde 2-2.5 lt. su için!

Yetersiz su tüketiminin bağırsak hareketlerini yavaşlattığını unutmayın.

Kabızlığa İyi Gelen Besinler

Posadan zengin beslenin!

Posadan zengin beslenerek bağırsak hareketlerinizin artmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için posadan zengin besinleri tüketmeye özen gösterin.

Meyveler : Elma, şeftali, armut, portakal, kuru erik, kuru kayısı, kuru üzüm, hurma, incir, kuru incir

Sebzeler : Brokoli, brüksel lahanası, lahana, havuç, ıspanak, kabak, pırasa, bezelye

Tahıl grubu : Tahıllı/tam buğday unlu ekmekler, kuru baklagiler, yulaf, bulgur, esmer pirinç, kinoa.

Probiyotiklere yer verin!

Bağırsakların sağlıklı çalışmasına yardımcı olan probiyotiklere yer verin. Bunun için kefir ya da hazır probiyotik yoğurtlar son derece faydalıdır.

Her gün 1 avuç kabak çekirdeği!

Aşırıya kaçmadan ölçülü tüketilecek kabak çekirdeği bağırsak hareketlerine yardımcı olmaktadırKabızlıkta Yürüyüşün Önemi

Yürüyüş yapın!

Sağlık için yapılan her tür fiziksel aktivite ama özellikle yürüyüş kabızlık sorunu ile mücadelede aktif rol oynamaktadır. Her gün en 30-45 dakika yürümeye çalışın.

Tuvalet rutini oluşturun!

Tuvalete çıkma hissi olmasa bile bir rutin oluşturup her gün aynı saatlerde tuvalete giderek 15-20 dakika oturmak dışkılama düzenini sağlamak için faydalı olmaktadır.

Masaj yapın!

Saat yönünde dairesel hareketlerle yapacağınız 5-10 dakikalık bir masaj bağırsak hareketlerini aktif hale getirmeye yardımcı olacaktır.

Diyet Ağacı ile kilo kontrollü ve sağlıklı bir yaşama merhaba demek istemez misiniz? Online diyet üzerine ayrıntılı bilgi almak için www.diyetagaci.com ‘u ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir