İç ve Dış Göçlerin Yemek ve Mutfak Kültürümüze Etkileri

İç ve Dış Göçlerin Yemek ve Mutfak Kültürümüze Etkileri

İç ve Dış Göçlerin Yemek ve Mutfak Kültürüne Etkileri

SALT Galata’da Şehrin Gıdası programının ikinci buluşması

Şehrin Gıdası buluşmaları, İstanbul’daki Etiyopya mutfağı özelinde, Doğu Afrikalı toplulukların yemek kültürleriyle devam ediyor.

İstanbul’da yaşayan Doğu Afrikalıların yemek kültürleri şehrin mutfağına neler katıyor? Geçen Nisan’da başlayan Şehrin Gıdası programının bu ikinci buluşmasında, gazeteci yazar Dalia Mortada ile Etiyopya restoranı Habesha’nın ekibi bir araya gelecek. İstanbul’a göçlerin beraberinde getirdiği yeni lezzetlerin yanı sıra, katılımcılarla şehir hayatı ve uyum konuları konuşulacak.

Kök Projekt’in SALT iş birliğiyle hazırladığı Şehrin Gıdası konuşma programı, İstanbul’un son 30 yılda aldığı iç ve dış göçlerin yemek ve mutfak kültürüne etkilerini irdeler. Özellikle, Suriye’deki savaşı takiben İstanbul’da yerleşik hayata geçen göçmenlerin üretimlerine odaklanan program, çeşitli mutfak kültürleri arasında diyalog inşasını amaçlar.

İç ve Dış Göçlerin Yemek ve Mutfak Kültürüne Etkileri

Dalia Mortada evrensel mutfak ve sofra deneyimleri üzerinden Suriye ve Suriyeliler hakkında hikayeler anlatan Savoring Syria projesinin yürütücüsü. 2011’den bu yana İstanbul’da yaşıyor. Culinary Backstreets ekibinde yer alıyor.

Istanbul&I topluluğunun desteğiyle gerçekleştirilen bu programın dili İngilizcedir; Arapça’ya ardıl çeviri yapılacaktır.

Şehrin Gıdası konuşmaları herkesin katılımına açıktır.

  • Şehrin Gıdası II
  • 10 Haziran, 15.00
  • SALT Galata, Atölye II-III

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir