Grip ve Soğuk Algınlığı Arasındaki Fark Nedir?

Grip ve Soğuk Algınlığı Arasındaki Fark Nedir?

grip-ve-soğuk-algınlığı

Grip mi? Soğuk Algınlığı mı?

İçinde bulunduğumuz aylar tam da grip ve soğuk algınlığına yakalanma zamanları… Bu hastalıklardan korunmak için ne gibi önlemler almalıyız. Tüm çabamıza rağmen hastalık yakamıza yapışırsa da ondan kurtulmak için doğru tedavi yollarına başvurmalıyız. Peki, grip ve soğuk algınlığı hakkında ne kadar bilgimiz var?

Grip ve soğuk algınlığı arasındaki farkı ne kadarımız biliyor? Gribe yakalandığımızda vitamin takviyesi almamız işe yarar mı? Hemen eczaneye koşup kendi kendimize antibiyotik almak doğru mu?

Grip ve soğuk algınlığı, belirtileri farklı olan virüslerin yol açtığı 2 farklı hastalıktır.

Grip başlangıcında genellikle ateş çıkar, soğuk algınlığında seyrek olarak görülür.
Gripte genelikle şiddetli ağrı görülür, soğuk algınlığında ise hafif bir ağrı vardır
Üşüme,yorgunluk,halsizlik, baş ağrısı ve şiddetli öksürük gripte sıklıkla görülürken soğuk algınlığında ise nadir görülür. Gripte hapşırma, burun tıkanıklığı ve boğaz ağrısı nadir görülürken soğuk algınlığında tam aksine sıklıkla görülür.

Grip belirtilerini azaltma ve hastalık süresini kısaltmada C vitamini, ekinezya, çinko ve beta glukan takviyesi büyük fayda sağlamakta. Belirtileri gidermeye yönelik antigribal ilaçlardan fayda görmüyor, ateşiniz yükseliyor, şikayetleriniz giderek artıyorsa mutlaka bir uzmana başvurmalısınız.

Grip salgınlarını önlemek için hasta kişiler en azından ilk 24 saatlerini evde geçirmeli, hapşırırken, öksürürken tek kullanımlık mendil kullanmalı, hemen sonra çöpe atmalı, ortalıkta bırakmamalıdırlar. Eğer mendil yoksa el değil, kol ağzı kapatmak için kullanılmalıdır. Eller sık sık ve kuralına uygun yıkanmalıdır. Beslenmeye özen gösterilmelidir.

Soğuk algınlığı antibiyotiğe ihtiyaç göstermeden iyileşir. İstirahat, bol sıvı alımı, vitaminler, ağrı kesiciler ve halk arasında antigripal adı ile bilinen dekonjestan- antihistaminik ilaçlar da iyi gelir.

Bu aylarda artan bu tip hastalıklardan korunmak için vücut direncini artırmak gerekir. İyi beslenme, vitamin destekleri, düzenli uyku, spor ve mevsim şartlarına uygun giyinmek basit, bilinen ama etkili yollardır.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir