Gençlerle Geleceğe Gidiyoruz…

Gençlerle Geleceğe Gidiyoruz…

Gençlerle Geleceğe Gidiyoruz / 3G Projesi

İstanbul Kadın ve Kadın Kuruluşları Derneği (İKADDER) yürütücülüğünde, GİKAP katılımcılarının desteğiyle hazırlanan 3G Projesinin amacı: “İstanbul’da çeşitli alanlarda topluma hizmet veren STK’larda aktif çalışan veya bu kurumlar kanalı ile ulaşılan genç kızlar arasındaki iletişim, istişare, işbirliği, dayanışma, ortak etkinlik zemini hazırlamak, sorunlarının çözümüne destek olmaktır.

Gençlerle yan yana durarak, onların eksik dediklerini tamamlamalarında, gerekli gördüklerini temin etmelerinde, yalnızlıklarını gidermeye gayret gösterdiklerinde yardımcı olmaya özen gösteriyoruz. Kendilerini ifade etmek istediklerinde dinliyor, başkalarını anlamak istediklerinde rehberlik etmeyi öncelikli görevimiz biliyoruz. Yapılan periyodik toplantılarla gençlerin gençlere ulaşmalarında köprü olma huzurunu yaşıyor, daha iyi yarınlar için geç kalamaya özen gösteriyoruz.”

Gençlerle Geleceğe Gidiyoruz Projesi kapsamında düzenlenen İlkbahar Şenliği 8– 9 Mayıs 2010 tarihlerinde Sadrazam Bayrampaşa Külliyesi I. ve II. Kısım (Hanımlar İlim ve Kültür Derneği ve Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı)’da gerçekleşti.

Açılış konuşmalarını takiben gençlerin katılımıyla Eğitim, Sosyal Sorumluluk, Medya, Evlilik ve Tüketim konu başlıklarında beş çalıştay düzenlendi.

İkinci gün, Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın İktisadi İşletmesi olan ÇIT ÇIT mağazasının ürünlerinin sergilendiği bir defile ile başladı. Ev Kadınları Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Habibe Keleş’in sunuculuğunu üstlendiği defilede gençler gönüllü mankenlik yaptılar.

İLKBAHAR ŞENLİĞİ

İlkbahar gençlik Şenliği Geleceğe Gençlerle Gidiyoruz/3G Projesi her ayın ilk Çarşambası Hanımlar İlim ve Kültür Derneği ve her ayın 3. Perşembesi Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı’nda yapılan toplam 12 toplantıda kaynaşan 3G gençleri tarafından hazırlandı. Yaklaşık 200 kişinin katılımcı kaydı alınan İlkbahar Gençlik Şenliğinde Projenin mimarı Dr. Gülsen Ataseven’in konuşmasıyla başlayan açılış, İKADDER Yönetim Kurulu Başkanı Funda Akyol, İKADDER Yönetim Kurulu’ndan Ayşe Pehlivan, 3G gençlerinden Nur Coşkun, Zehra Özküçük’ün konuşmaları ve 3 G Projesi koordinatörü ile yapıldı. Programda 3G gençlerinden Gülru Elver’in annesi Nilgün Elver ve Merve Gülseren 3G Projesinin kendileri için ifade ettiği anlamı dile getirdiler. Açılış sonrası yapılan çalıştaylar; Gençlik ve Medya, Zehra Öztürk; Gençlik ve Evlilik, Nur Coşkun; Gençlik ve Tüketim, Betül Güllüce; Gençlik ve Eğitim, Merve Gülseren; Sosyal Sorumluluk, Gökçe İncekara moderatörlüğünde yürütüldü. İlk gün yoğun bilgi paylaşımına, yaşanan güzel muhabbetlere ve yeni dostluklara vesile olarak gönlümüzde yeri kaldı.

Projenin Amacı

İstanbul’da gençlik alanında faaliyet gösteren STK’ların koordinasyonunu sağlayarak, gençler arasında iletişim, istişare, işbirliği, dayanışma ve ortak etkinlik zemini hazırlamak; güvenli sosyal yaşam ve etkinlik alanları oluşturmak; böylece ruhen, bedenen ve sosyal açıdan sağlıklı, özdeğerlerine saygılı, sorumluluk bilinci taşıyan nesillerin yetişmesine katkı sağlamaktır.

İstanbul Kadın ve Kadın Kuruluşları Derneği (İKADDER), 14-25 yaş arası gençlere yönelik, Nisan 2010- Nisan 2012 dönemini kapsayan bir proje hazırlamıştır.

Projenin Hedefleri

  • Proje ortağı olarak görev alan 20 STK arasında koordinasyon sağlayarak gençlere ortak etkinlik zemini oluşturmak, konuyla ilgili rehberlik hizmeti ve lojistik destek vermek;
    Gençlerin sosyalleşmeleri ve güvenilir arkadaş grupları içinde yer almalarını temin etmek,
  • Projenin ilk yılında 250, ikinci yılında 250 olmak üzere toplam 500 gence ulaşmak; bu gençlerle ilgili bilgi bankası (kimlik ve iletişim bilgileri, eğitim, eğilim ve ilgili alanları vb) oluşturmak,
    Projede yer alan gençlerin birbirlerini ve kurumları tanımasını sağlamak,
  • Proje ortaklarının etkinlikleri ile ilgili gençleri bilgilendirmek,
  • Mevcut genç potansiyelin bireysel ve toplumsal faydaya dönüşmesi için,
  • İhtiyaçları ve talepleri doğrultusunda gençlere yönelik teorik/uygulamalı eğitim programları düzenlemek,
  • Gençlerin ilgi sahasına göre gruplar oluşturmak (En az 7 kişilik; en az 7 grup- Kültürel Değerler, Tarih, Edebiyat, Sanat, Çevre, Müzik, Spor, tiyatro, gezi, vb.)
  • Gruplar tarafından yılda en az 2 etkinliği gerçekleştirilmek ve yılda en az 2 ortak etkinlik düzenlemek,
  • Gençleri proje ortağı STK’larda gönüllü çalışmalara yönlendirmek ve proje bitiminde başarılı ve sürdürülebilir hizmet üreten 25genci de ödüllendirmek,
  • ‘Sosyal sorumluluk sertifikası’ vermek,
  • Sağlık, eğitim, burs, giyim, gıda vb. noktalarda desteğe ihtiyaç duyan 25 gencin sorunlarını çözmek.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir