Evde Yapabileceğiniz 4 Basit Egzersiz

Evde Yapabileceğiniz 4 Basit Egzersiz

Evde Egzersiz

Corona virüsü nedeniyle evde kal çağrısı yapıldıysa bunu evde harekete dönüştürmek de bizim elimizde. Evde egzersiz yapılır mı? Hangi hareketleri evde kolaylıkla yapabiliriz?

Spor salonları şu an tehlike arzettiğinden dolayı kapalı, yürüyüş parkurlarında da yine aynı şekilde virüs bulaşma riski var. O halde düzenli spor yapanların ara vermesine gerek yok. İşlerin yoğunluğundan, zaman bulamamaktan yakınanlar için ise harika bir fırsat. İşte evde kalırken yapabileceğiniz 4 basit egzersiz…

Yarım Çömelme Hareketi

1 – Yarım çömelme hareketi: Bacaklarınızdaki pek çok kas grubu çalıştıran bir hareket olan yarım çömelme hareketi ile dizlerinize binen yükü azaltabilirsiniz. Bu hareket için öncelikle ellerinizi önde bağlayıp sandalyeye oturur gibi çömelin. İçinizden 10’a kadar sayın ve doğrulun. Kaslarınız güçlendikçe 20’ye, 30’a kadar sayabilirsiniz. Yarım çömelme hareketini ellerinizi uzatarak da yapabilirsiniz. Bu hareketi günde 8 kez tekrarlayın.

2- Dizler üzerinde geriye esneme hareketi:  Alt sırt kaslarınızı çalıştıran ve baldırlarınızı gerdiren bir harekettir. Ayaklarınız üzerinde diz çökün, kollarınızı kavuşturun; ya da ileri doğru uzatın, her iki şekilde de yapılabilir ve geriye doğru eğilin. İçinizden 10’a kadar sayın ve doğrulun. Kaslarınız güçlendikçe esneme süresini uzatabilirsiniz.

Dizler Üzerinde Şınav Hareketi

3- Dizler üzerinde şınav hareketi: Omuz, kol, göğüs, karın ve bacak kaslarınızı çalıştıran bir harekettir. Yüzükoyun yere uzanın ve ellerinizi omuz hizasında açarak elleriniz üzerinde gövdenizi yukarı kaldırın. Ayaklarınızı da çapraz bir şekilde birleştirerek yukarı kaldırın. Bu hareketi zamanla dizleriniz yerine ayak uçlarınız üzerinde yapmaya başlayabilirsiniz, yani klasik şınav hareketi şeklinde.

4- Karın ve üst gövde kaslarınızı çalıştıran mekik hareketi: Öncelikle yere uzanın, ellerinizi başınızın altına alarak omzunuzu ve üst gövdenizi yukarı doğru kaldırmaya çalışın. Çenenizin gövdenize değmemesine dikkat edin. Başlarda kendinizi fazla zorlamaya dikkat edin. Zamanla hareketi daha düzgün yapmaya başlayacaksınız. Mekik hareketini günde 8 kez tekrar edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir