Masal Saati, Çocukları Kütüphane Müdavimi Yaptı

Masal Saati, Çocukları Kütüphane Müdavimi Yaptı

Metin And Kütüphanesi, her masal saatinde konuk ettiği 4 ile 6 yaş arası çocuklara hem masal okuyor hem de kitap sevgisi aşılıyor…

Çocukları hafta sonu tatillerini internette ya da alışveriş merkezlerinde (AVM) geçirdiği için üzülen ailelere müjde. Artık çocuklara masal okuyan bir kütüphane var. 2 aydır “masal saati” uygulaması devam eden Küçükçekmece’deki Metin And Kütüphanesi‘ne giden çocuklar hem masal dinliyor, hem İngilizce öğreniyor hem de kitap sevgisi kazanıyor. Her masal saatinde 4 ile 6 yaş arası 30 çocuğu konuk eden kütüphanede gönüllü olarak masal okuyan Arzu Yılmaz, “Benim 3 çocuğum var, şimdi 30 çocuğum oldu.” diyor. Arzu Hanım’ın en büyük isteği ise görme engelli çocuklara masal okumak.

Arzu Yılmaz, Metin And Kütüphanesi‘nde masal saatini başlatan isim. Yılmaz, İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra İngiltere’de yaşamaya başlamış. Orada evlenen Arzu Hanım 3 çocuk annesi. Türkiye’ye dönüş yaptıktan sonra İngiltere’de her hafta sonu çocuklarını götürmeye alışık olduğu masal saati programı aramış. Fakat Türkiye’de böyle bir etkinliğin olmadığını duyunca şaşkınlığını gizleyememiş. Sıklıkla gittiği kütüphaneye “masal saati” uygulamasından bahsetmiş. Kütüphane yetkililerinden olumlu cevap alınca geriye çocukların davet edilmesi kalmış. Arzu Hanım, şimdi çocuklara masal okuyor, İngilizce kelime ve sayıları öğretiyor. Uygulamadan memnun olan aileler ise çocuklarının hafta sonunu iple çektiğini ifade ediyor. 3,5 yaşındaki Duru Özsu’nun annesi Ayça Özsu, kızının öğretmenini çok sevdiğini, dinlediği masalları akşam babası ve ablasına anlattığını söylüyor. Evde misafirleri olmasına rağmen Duru’yu masal saatine getirdiğini vurgulayan anne Özsu, çevresine masal saatinden bahsettiğini ve onların da ‘keşke bizim burada da olsa’ şeklinde isteklerinin olduğunu belirtiyor.

Yurtdışında küçük çocukların kütüphaneye alıştırılması için farklı ve cazip imkânlar sunuluyor. Arzu Hanım, küçük çocuğunu daha 6 aylıkken kütüphaneye götürmeye başlamış. İngiltere’de çocukların kütüphaneye en az 6 aylıkken götürüldüğünü ifade eden Yılmaz, bunun için kütüphanelerin çok cazip ortamlar hazırladığını vurguluyor.

Kaynak: Zaman

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir