Horlamayı Engellemenin Basit Yolları

Horlamayı Engellemenin Basit Yolları

Horlamayı Engellemenin Yolları

Horluyor musunuz? Eğer horluyor ve bu durum artık yaşamınızı olumsuz hale getiriyorsa bir önlem almanın vakti geldi demektir! Peki horlamayı engellemek için ne yapmalı?

Yetişkinlerde %45‘lik bir orana sahip olan horlama tedavi edilmediğinde daha ciddi sorunların doğmasına yol açabilir. Bunların en tehlikelisi ise uyku apnesi… Peki uzmanlar ne öneriyor? Eğer horlama sorununuz için doktora gitmeyi düşünmüyorsanız kendiniz bir kaç basit önlem alabilirsiniz.

İşte horlamayı önlemenize yardımcı olacak basit önlemler;

Horlamayı Engellemenin Yolları

Uyuma şeklinizi değiştirin

Horlamayı sağlayan uyuma şekli sırtüstü yatmaktır. Çünkü bu şekilde uyuduğunuzda diliniz boğazınızın arka duvarına baskı yaparak titreşimli bir ses oluşmasını sağlar. Horlamayla mücadelede ilk adım yan yatmaya kendinizi alıştırmak olmalı.

Kilonuzu dengeleyin

Horlamanın bir diğer önemli sebebi ise kilodur. Zaman zaman ideal kilonuzun üzerine çıktığınızda horlamaya başlayabilirsiniz. Kilo uyku sırasında boyununuza çok fazla yük binmesine sebep olduğundan nefes alışınızı zorlaştırarak horlamaya sebep olur.

Sigara ve alkolden uzak durun

Bağımlılık yapan sigara ve alkol horlamanın tetikleyicisidir. Bu maddeler boğaz kaslarınızı olumsuz etkiler ve horlamaya sebep olurlar.

Düzenli uyku

Uykunuzu düzene sokun, düzensiz ve kalitesiz uyku daima horlamayı tetikler.

Horlamayı Engellemenin Yolları

Su tüketin

Sağlıklı bir yaşamın kaynağı sudur. Kilo vermenize faydalı olacağı gibi burun ve damaktaki salgıları desteklediğinizden bol su tüketimi horlamanın önüne geçecektir. Biz kadınların günde 11 lt su tüketmesi gerekiyor.

Burnunuzu açık tutun

Burnunuz tıkalı olduğunda ağzınızdan nefes almaya başlarsınız bu da horlama ihtimalini arttırır. Burnunuz tıkalı ise, bu tıkanıklığı giderecek ilaçlar veya okyanus suyu ile burnunuzu açabilirsiniz.

Yastığınız ideal mi?

Yastığınızı değiştirmelisiniz. Çünkü yastığınızda bulunan alerjenler horlamanıza sebep olabilir. Yastıklarınızı 6 ayda bir değiştirin. Kılıflarınızı ise haftada bir… Yanlış yastığı kullanıyorsanız hem horlama sorunuyla hem de boyun ve baş ağrısı gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir